Hypnose for børn

Hypnose/hypnoterapi med børn fra ca. 5 år kan afhjælpe de samme problemer som det kan med voksne. Det kan bla. være : angst, adfærdsproblemer, dårligt selvværd, fobier, tandlægeskræk m.m. Hypnose med børn vil ofte være en historie der passer til problemet og løsningen. Der benyttes visualisering og metaforer og ved hjælp af dette trænes den ønskede adfærd/følelse. Hypnose med børn kræver helt naturligt, at barnet selv ønsker samarbejdet og derfor er en del af arbejdet med børn også at skabe den fornødne tillid. Det er nødvendigt med 2-3 sessioner.

Til forældrene
Det er naturligvis dig som forældre, der ved mest om dit barn. Derfor er det, du fortæller mig om dit barn, et vigtigt grundlag for at arbejde med børn og hypnose. Det bruger vi god tid på, ofte i telefonen eller på mail.

Det er vigtigt at begge forældre er positive omkring hypnose. Jeres barn aflæser hele jeres mimik og høre alt det I siger, så hvis I på nogen måde har spørgsmål eller er utrygge ved at komme her, så kontakt mig endelig. I skal alle være trygge.

Det er nødvendigt, at du forbereder dit barn på hypnosen og sikrer at barnet vil være med og ved hvad problemet handler om.

Du vil blive orienteret om hvad der sker.

Du som forældre vil deltage i samtalen inden hypnosen og til opsamling efter hypnosen. Under hypnosen er du som forældre ikke tilstede. Dit barn vil få mest ud af hypnosen, hvis du ikke er tilstede under hypnosen. Det øger også min koncentration omkring barnet og hypnosen.

Til en børnehypnose afsættes 2 timer i alt, så der skabes trygge rammer for alle parter. Selve hypnosedelen tager ca. 30 min.

Da vi ikke har noget venterum, vil jeg bede dig om, at evt. at vente i bilen eller gå en tur imens. Forbered dit barn på dette inden I kommer.

Du skal være forberedt på, at du kan være en del af dit barns problem, og hvis dette er tilfældet skal du være parat til at arbejde med dig selv, for at hjælpe dit barn. Jeg arbejder altid ud fra en forståelse at at man som forældre gør det så godt man kan, men derfor kan der godt være noget barnet reagerer på, på forskellig vis.

Hvad er hypnose/hypnoterapi – forklaret for børn:

Hypnose er næsten som en godnathistorie, en rar film eller en god drøm du ser på indersiden af dine øjenlåg. I hypnose slapper du helt af i kroppen og har det næsten, som når du leger en leg, spiller iPad eller ser en film, hvor du er meget optaget af det du laver. I hypnose slapper du af, ligesom du gør lige inden du falder i søvn. Imens fortæller hypnoterapeuten noget, som taler til dit indre sind, om at forandre dit problem. Hypnose gør ikke ondt på nogen måde. Det gør kun godt. Hvis du har et sovedyr, så tag det gerne med. Sovedyr elsker hypnose. Dette kan du sige til dit barn, om hvordan hypnosen/hypnoterapien foregår: ”Hypnoterapeuten er en sød dame der er god at snakke med om dit problem, og som i hypnosen kun snakker om gode og rare ting. Du skal bare være dig selv og slappe af i hendes stol og nyde det mens hun snakker. Dit sind – din hjerne – skal nemlig bare lære at gøre tingene på en anden måde. Det kan hypnoterapeuten faktisk hjælpe med. Der sker ikke andet, end at hun snakker – og du lytter mens du slapper af.

Hvad kan hypnose/hypnoterapi hjælpe med – forklaret for børn:

I hypnose kan man ligesom tage de ting væk, du ikke mere vil have inden i dig, og istedet gøre dig god til det du gerne vil. Når man er i hypnose så er det hele tiden dig der styrer. Ligesom i et computerspil, er det dig, der sidder med joystikket. I skal nærmest på en lille rejse sammen hende og dig – og det bliver sjovt og faktisk ret hyggeligt.

Jeg har selvfølglig tavshedspligt. Dette gælder både det barnet og forældrene fortæller (med mindre selvfølgelig at der er tale om overgreb eller lign)

Gerthie er efteruddannet i hypnose med børn, så derfor er det Gerthie I vil møde her.